Mikulás ünnepségre jelentkezőket várunk

December 6.-án, szombaton délelőtt 10 órakor a gazdagréti piacon jár-kel a Mikulás. Kérjük a szülőket, hogy ha szeretnék, hogy gyermekük (gyermekeik) találkozzanak vele, akkor a http://gazdagretiosszefogas.hu/ honlapon regisztrálhatnak.

Kigyulladt

Gazdagréti Szeretetbolt

Kedves Segítő Szándékú Olvasók!


A hétvégén a Frankhegy utcában kigyulladt egy lakás fürdőszobája.Szerencsére a tűzoltók gyorsaságának köszönhetően nem égett el minden,azonban átmenetileg lakhatatlanná vált a középkorú hölgy és 19 éves fia otthona.
Használati tárgyakra egyenlőre nincs szükségük, azonban nagyon megköszönnének egy másfél szobás környékbeli lakást, melyet kivehetnének albérletbe kb. egy hónapra.
Ha valaki tud segíteni, kérem, írjon üzenetet, vagy fáradjon be a Regős u. 13. sz. alatti irodánkba. A család nevében köszönjük a segítségüket!

2014 augusztusGazdagréti Szeretetbolt

Kedves Segítő szándékú adományozók!

Mint ahogy már biztosan tudják is, május óta célirányosan gyűjtünk konkrét személyeknek, családoknak, vagy csoportoknak. A Gazdagréti Hírmondóban kértük Önöket is arra, hogy javasoljanak olyan családokat, vagy egyedülállókat, akiknek szükségük lehet segítségre.
Jelenleg két családnak szeretnénk segítséget nyújtani:

Egy rokkant nyugdíjas, idős hölgy, aki egyedül neveli a 20 éves, fiát. A fiú egyetemista, tele tervekkel és sajnos igényekkel is, de a rezsi kifizetése után még élelemre is alig jut pénzük. Ezért tehát nagyon hálásak lennének pár ruhadarabért és tartó s élelmiszerért. A hölgy kb. 160 cm, 90 kg, cipőméret: 37-38 a fiú 180 cm, 75-80 kg, cipő: 43.

A másik nehéz körülmények között élő családban egy 13 éves fiúcska, valamint 11 és 8 éves hugicák várják az adományokat. Leginkább ruhák, cipők, tornacipő, füzetek, szőnyeg, ifjúsági bútor és íróasztal, amire szükségük van. Méretek: fiú ruhák: 158-164 cipő: 38-39, lányok: 122-158-ig. cipő: 29-30 és 35-36.
Folytatódik a gyűjtés a Szent Imre kórház újszülöttjei számára. A csöppségeknek 50-62-es babaruhákra lenne szükségük, melyeket a nevükben is nagyon köszönünk.

A fenti (jó állapotú, tiszta) adományokat október 15-ig várjuk szeretettel a Szeretetboltunkban (Regős utca 13.) Hétfőtől péntekig 9-15 óráig.

Más jellegű segítségre is nagy szükség lenne több idős gazdagréti egyedülállónak: Három idős hölgy is kérte, segítsünk a bevásárlásban, takarításban és annak is nagyon örülnének, ha együtt érző, derűs emberek látogatnák meg őket és csak beszélgethetnének velük. Ezeket a felajánlásokat is várjuk szeretettel az irodánkban, vagy az info@gazdagretiosszefogas.hu címen. Köszönjük.

Amennyiben egyéb tárgyat, háztartási gépet, szolgáltatást, alkalmi munkalehetőséget, segítséget szeretne felajánlani valaki, ezután is megteheti honlapunkon (www.szeretet-bolt.hu) ahol a mi gyűjtési akcióinktól függetlenül találkoznak a keresleti és kínálati igények.

Kedves Érdeklődők

Kedves Érdeklődőink !

Szeretetboltunk adományozói és rászorulói az eredeti elképzeléseink alapján honlapunkon keresztül találtak volna egymásra. Mivel sokan nem tudták kezelni a számítógépet, inkább személyesen hozták be, Regős utcai Szeretetboltunkba az adományaikat, melyek egyre nagyobb és nagyobb "teret hódítottak" , így aztán szép lassan megtelt a helyiségünk.

Akik rászorulóként jöttek be, soha nem üres kézzel távoztak, mégis egyre nagyobb lett Szeretetboltunk készlete, mely főleg kopott, ódivatú ruhákból, erősen használt cipőkből, sérült táskákból állt. Ezek sajnos hónapokig nem találtak gazdára, így egy kerületi hajléktalanszállónak ajándékoztuk.

A továbbiakban azt szeretnénk, ha minden adomány rövid időn belül oda kerülne, ahol a legnagyobb szükség van rá, ezért konkrét személyeknek, csoportoknak fogunk gyűjteni.

A családokat, egyéneket vagy önként jelentkezőként várjuk, vagy a gondnokok, postás, vagy más személy javaslatára keressük fel.

Jelenlegi célközönségünk a Szent Imre kórház újszülött osztálya.

Az intézmény szűkös anyagi keretei miatt nagyon elhasznált, kopott, hiányos rugdalódzókat tud ráadni a pár órás apróságokra, ezért most arra kérünk mindenkit, hogy hétköznapokon délelőtt hozzon be hozzánk minél több jó állapotú, 50-es, 56-os, vagy 62-es babaruhát és kiegészítőt 2014. MÁJUS 19-IG!

Adjunk esélyt minden babának egy új élet kezdetéhez méltó öltözetre!!

Amennyiben egyéb tárgyat, háztartási gépet, szolgáltatást, alkalmi munkalehetőséget, segítséget szeretne felajánlani valaki, ezután is megteheti honlapunkon (www.szeretet-bolt.hu)

Köszönettel:

A Gazdagréti Összefogás Egyesület

Csikkmentes Gazdagrétet!

Bemutatkoztunk

2013. december 16-án először telt meg élettel kis birodalmunk a Regős utca 13. sz alatt. Ekkor került sor ugyanis Szeretetboltunk ünnepélyes átadására.

Újra bebizonyosodott a régi közmondás, miszerint sok jó ember kis helyen is elfér. A legfiatalabb vendégünk másfél, a legidősebb, több mint 60 éves volt.

Különleges elnevezésű „üzletünket” Király Nóra önkormányzati képviselő asszony nyitotta meg. Miután köszöntötte a jelenlévőket, bemutatta az iroda újdonsült munkatársait: Bíró Juditot, Nyergesiné Baranya Henriettát, Somogyi Évát, Klímász Attilát és Erdős Szabolcsot.

Elmondta, hogy a Gazdagréti Összefogás Egyesület a jövőben nemcsak a korábbiakhoz hasonló közösségi programok szervezésével (futópálya avatás, Mikulásnapi rendezvény, Termelői Piac üzemeltetése) illetve a Gazdagréti Hírmondó c. újsággal lesz a környéken élők segítségére, hanem a most nyíló Szeretetbolttal is.

Ismertette ezt a - hazánkban még ritkaságnak számító - segítségnyújtási formát, melynek lényege, hogy gazdára találjanak olyan felesleges, vagy nélkülözhető használati tárgyak, vagy nem anyagi jellegű felajánlások (állandó, vagy alkalmi munka, üdülési lehetőség) melyek nehéz anyagi körülmények között élő gazdagréti lakosoknak nagy örömet okoznak, vagy könnyebbé teszik az életüket.

A felajánlásokat főként lefotózva, a szeretetbolt honlapjára feltöltve lehet megtenni, melyek – az egyesület munkatársainak segítségével – találnak gazdára. Jelenleg azonban (a tároló hely kapacitásának kimerüléséig) még lehetőség van arra is, hogy személyesen hozzák be a kisebb helyet igénylő adományokat az önzetlen, segítőkész emberek. Abban az esetben, ha valaki nem rendelkezik internet hozzáféréssel, de szeretne valamit adományozni, a fotózásban és a honlapra való feltöltésben is szívesen segítenek az Egyesület munkatársai.

Az adakozási kedv korán megjött, ugyanis a megnyitóra többen nagy zsákokkal, dobozokkal érkeztek, melyek könyvekkel, ruhaneműkkel, játékokkal, egyéb használati tárgyakkal voltak megtömve, azonban minden csomagban volt valami egyforma, valami különös: Örömteli ragyogás. Úgy tűnt, az adakozó szeméből érkezett és onnan vándorolt tárgyakra. Egészen biztos, hogy mindaddig rajtuk is marad, míg új gazdájuk szemébe nem költözik.

Az este gyertyafényes hangulatát még kellemesebbé tette egy kis harapnivaló és egy pohár pezsgő, amely mellett újabb és újabb ötletek cseréltek gazdát – egyebek mellett – a szeretetboltban rejlő további lehetőségekről.